Wat is het Repair Café?

Repair Cafés zijn er door het hele land, het zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. De bijeenkomsten zijn 1 keer per maand, op de 3e zaterdag van de maand. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers.

U kunt uw kapotte spullen van thuis meenemen en in het Repair Café kunt u samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Heeft u niets om te repareren? Ook dan bent u van harte welkom voor kop koffie of thee. Wie weet kunt u helpen bij een reparatie van iemand anders. 

 

Waarom een Repair Café?

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatie- kennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.

Het Repair Café brengt daar verandering in! Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid.

In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien.

Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!


Volgende Repair Café Northgo: 

19 okt. 2018 van 14:00 tot 17:00

Locatie: Johanna van Hoornstraat 8 in Noordwijk.

Tegen over het politiebureau, waar voorheen de Northgohal stond.


Workshop 'Bibberbotjes'


Zaterdag 16 maart: Repair Café Northgo!
Workshop Bibberbeestjes maken!

Zaterdag de 16e staat het Repair Cafe van 14:00 tot 17:00 uur in het teken van de basis van techniek. Iedereen is van harte welkom om onder begeleiding een eigen Bibberbeestje te maken en te versieren.
Naast dat het heel erg leuk is om te doen leren kinderen iets over de basis van techniek, maar ook de 'oudere jeugd' is van harte welkom.

Zien wij jullie ook?

14:00 - 17:00
Johanna van Hoornstraat 8 in Noordwijk 
In de gezellige kantine van de Schietvereniging Blijf Voor 't Land  


Afvalloont.nl Noordwijk

Het Repair Café Northgo staat ingeschreven als 'Goed Doel' bij afvalloont!

Wilt u ons extra ondersteunen? 


Breng dan uw oud papier, plastic en frituurvet naar Afvalloont (Stakman Bossestraat 65). 
U hoeft alleen maar aan te geven dat u het geld wilt laten bijschrijven bij het Repair Café.

Zij verzamelen ook klein elektrisch afval, maar voor u dat weg doet: eerst lang het Repair Café, wie weet kunnen we het nog repareren.

De eerste € 9,26 is al binnen!
Hier gaan wij gereedschap en klein materiaal voor aanschaffen.

Alvast enorm bedankt voor de steun

www.afvalloont.nl 

 

 

24428