Wat is het Repair Café?

Repair Cafés zijn er door het hele land, het zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. De bijeenkomsten zijn 1 keer per maand, op de 3e zaterdag van de maand. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers.

U kunt uw kapotte spullen van thuis meenemen en in het Repair Café kunt u samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Heeft u niets om te repareren? Ook dan bent u van harte welkom voor kop koffie of thee. Wie weet kunt u helpen bij een reparatie van iemand anders. 

Waarom een Repair Café?

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatie- kennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.

Het Repair Café brengt daar verandering in! Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid.

In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien.

Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

Volgende Repair Café Northgo:

Het Repair Café Nortgho organiseert de bijeenkomsten in 'De Wieken' aan de Wassenaarsestraat 5 in Noordwijk Binnen. De locatie is wel bekend, de ligging is centraal en er is een hele gezellige bar aanwezig. Wij zijn er in principe iedere derde zaterdag van de maand.

Ondanks de nieuwe aanscherping van de corona maatregelen hebben wij besloten om de bijeenkomsten door te laten gaan.

Daarbij hebben wij wel gekeken wat wij kunnen bijdragen aan het terugdringen van het aantal besmettingen en een zo veilig mogelijke omgeving te creëren voor onze vrijwilligers en de bezoekers.

Binnen aan de reparatietafels de 1,5 meter regel naleven is in de praktijk erg lastig gebleken. Je wil toch even meekijken en de vrijwilligers moeten elkaar af en toe ook kunnen helpen.

Vandaar dat we besloten hebben het CTB (Corona Toegangs Bewijs/QR-code) te gaan scannen. Iedereen met 'groen vinkje' is van harte welkom.

Vinden wij dit leuk? Nee. Maar we willen de bijeenkomsten voor iedereen zo veilig mogelijk organiseren. Wij hopen op uw begrip.


20 November 2021 van 14:00 tot 17:00 

18 December 2021 van 14:00 tot 17:00   


Locatie: 'De Wieken' Wassenaarsestraat 5 in Noordwijk-Binnen

 

Huisregels i.v.m. het Coronavirus:

  • Heeft u klachten als neusverkoudheid, hoesten, niezen, koorts, etc? Blijf thuis en laat u testen!
  • Bij de deur scannen wij uw QR-code en met een 'groen vinkje' heeft u toeging tot het Repair Café.
  • Gun iedereen zijn eigen manier om met covid om te gaan en houdt toch zo veel mogelijk 1,5 m. afstand van elkaar.

 


 

 

40391