Wat is het Repair Café?

Repair Cafés zijn er door het hele land, het zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. De bijeenkomsten zijn 1 keer per maand, op de 3e zaterdag van de maand. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers.

U kunt uw kapotte spullen van thuis meenemen en in het Repair Café kunt u samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Heeft u niets om te repareren? Ook dan bent u van harte welkom voor kop koffie of thee. Wie weet kunt u helpen bij een reparatie van iemand anders. 

 

Waarom een Repair Café?

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatie- kennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.

Het Repair Café brengt daar verandering in! Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid.

In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien.

Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!


Volgende Repair Café Northgo: 

LET OP: NIEUWE LOCATIE! 

Het Repair Café Nortgho is heeft zijn nieuwe plek gevonden in 'De Wieken' aan de Wassenaarsestraat 5 in Noordwijk Binnen. De locatie is wel bekend, de ligging is centraal en er is een hele gezellige bar aanwezig. Wij zijn er in principe iedere derde zaterdag van de maand:


24 Oktober 2020 geannuleerd!

Beste Repair Café bezoekers,

Naar aanleiding van de persconferentie van 13 okt. hebben wij besloten om de Repair Café bijeenkomst van 24 oktober te annuleren.

Dat vinden wij heel erg jammer, maar op deze manier dragen wij toch een klein steentje bij aan het beperken van sociale contactmomenten en reisbewegingen in Noordwijk.

Alleen samen krijgen wij het virus er weer onder en hopelijk door ons goed aan de maatregelen te houden kunnen we weer gauw aan de slag.

Zoals onze vrijwilliger Steven zegt: "Repair Café Northgo repareert de samenleving!"


Hopelijk tot gauw.


Repair Café Northgo team.


21 November 2020 van 14:00 tot 17:00 onder voorbehoud

19 December 2020 van 14:00 tot 17:00 onder voorbehoud


Locatie: 'De Wieken' Wassenaarsestraat 5 in Noordwijk Binnen

 

Huisregels i.v.m. het Coronavirus:

 • Heeft u klachten als neusverkoudheid, hoesten, niezen, koorts, etc? Blijf thuis!
 • Houdt altijd 1,5 m. afstand van elkaar.
 • Het Repair Café is tijdelijk alleen toegankelijk na inschrijving.
 • U kunt zich inschrijven op: marcel@repaircafenorthgo.nl, graag o.v.v. naam, welk item neemt u mee en een korte omschrijving van de klacht.
 • U kunt zich inschrijven per tijdsblok van een half uur: 14:00/14:30/15:00/15:30/16:00/16:30.
 • Inschrijven kan op marcel@repaircafenorthgo.nl
 • Bezoekers worden verzocht op tijd te komen. Niet te vroeg.
 • Bezoekers worden verzocht alleen te komen.  
 • Er is een Corona coördinator aanwezig voor vragen.
 • De vrijwilligers worden voorzien van een geel veiligheidshesje zodat ze duidelijk herkenbaar zijn.
 • Bij binnenkomst is er een kort checkgesprek en het gebruik van handgel is verplicht.
 • Er zijn mondkapjes, handschoenen, handgel en andere desinfecterende middelen aanwezig als u daar gebruik van wilt maken.
 • Ondanks alle maatregelen doen wij ons best er toch wat gezelligs van te maken :-)

 


 

 

31712