Dennis Beekema, coördinator.

Mij naam is Dennis en ik kwam door toeval met het Repair Café in aanraking. Ik was meteen enthousiast over dit project en ben gaan inventariseren wat er voor nodig is om ook in Noordwijk een Repair Café te kunnen starten. Met veel hulp van andere is het gelukt en gaat op 19 september a.s. het Repair Café Northgo van start.

Naast de positieve houding die in het Repair Café voelbaar is en het denken in oplossingen, spreekt mij vooral ook aan dat er meer gerecycled gaat worden. In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteitsverandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Tot gauw!


Ik ben Susan, moeder van een zoon van 16 en woon sinds 3 jaar in het prachtige Noordwijk. In het verleden heb ik gewerkt zowel in het ziekenhuis en als wijk- verpleegkundige en ik miste het werken in 'de wijk' de laatste tijd. Toen Dennis mij vroeg mee te helpen om het Repair Café te organiseren heb ik dan ook direct ja gezegd.

Want wat een leuk initiatief is dit! Mensen uit de buurt met elkaar in contact brengen op zo'n leuke manier. En waar kan je tegenwoordig je kapotte tosti-apparaat nog laten maken? Zelf heb ik 2 linker handen maar ik help graag mee met het organiseren en samen brengen van mensen. Tot ziens in het Repair Café.


Marcel, Peter,Steven en Pieter hebben een achtergrond in de bouw en/of elektrotechniek. Zij staan iedere derde zaterdag weer voor u klaar om alle elektrische apparaten die het niet meer doen onderhanden te nemen. De insteek is om alles op een veilige manier te repareren, soms is dat helaas niet meer mogelijk, daar krijgt u dan een eerlijk advies in. U weet dan in ieder geval zeker dat u niets meer weggooit wat toch te maken was. Beter voor uw portemonnee en het milieu.

Mark is 'onze' ICT-er, alle problemen met computers, laptops, printers, mobiele telefoons en toebehoren pakt hij graag met beide handen aan. Mark kan u ook prima advies geven als u vragen heeft op het gebied van ICT.

Evelien is een meesteres op de naaimachine, wat haar ogen zien kan zij met haar handen maken. Er is helaas onvoldoende tijd tijdens een bijeenkomst om grotere reparaties zoals het vervangen van een rits uit te voeren. Maar een los zoompje, winkelhaakje of even iets inkorten is zeker geen probleem.


Ook vrijwilliger worden?

We zijn nog opzoek naar vrijwilligers die willen komen helpen. Bent u een dame of heer die ‘handig’ is en het leuk vind om buurtbewoners een handje te helpen, dan bent u van harte welkom. Of bent u de gastheer/vrouw die wij nog zoeken? Meld je aan.

Kent u nog

  • (gepensioneerde) buurtbewoners die twee 'rechter handen' hebben en best wel willen helpen.
  • mensen die om wat voor reden dan ook thuis zijn komen te zitten en graag weer onder de mensen willen komen.
  • of buurtbewoners die wel een gezellig uitje kunnen waarderen.

Indien u dat wenst kom ik graag een keertje bij u langs om wat meer informatie te verstrekken. Groet, Susan