15 december 2018

Repair Café Northgo 15 december 2018 werd weer goed bezocht en het was uiteraard erg gezellig!


Samen kapotte spullen maken in de gezellige accommodatie van de Schietvereniging Blijft Voor 't Land! Want weggooien is zonde. Tijdens deze Repair Café hadden we gezelschap van de wijkvereniging Boerenburg en konden buurtbewoners kerststukjes maken op de schietbaan.

 

Er kwam weer van alles voorbij en gelukkig hebben we veel kunnen repareren. Midiset, boormachine, decoupeerzaag, meerdere lampen, dvd speler voor in de auto, magnetron, zij hebben allemaal een tweede leven gekregen. En dat is mooi, goed voor het milieu maar zeker ook voor de portemonnee, december is al duur genoeg.

Voor het nieuwe jaar hebben we weer volop plannen en gaan we tijdens het Repair Café ook workshops organiseren. De eerste zal vooral op de jeugd gericht zijn en kunnen kinderen samen met onze teamleden 'bibberbotjes' maken! Meer informatie hierover volgt z.s.m.

 

 

16 juni 2018

Repair Café Northgo juni 2018 werd weer goed bezocht en het was uiteraard  erg gezellig!


Samen kapotte spullen maken in de gezellige accommodatie van de Schietvereniging Blijft Voor 't Land! Want weggooien is zonde. 

Zaterdag 16 juni hebben we weer ons best gedaan om zo veel mogelijk spulletjes te repareren.
Goed voor het milieu en zeker ook voor de portemonnee.

Kapotte waterkokers, koffiezetapparaten, elektrisch gereedschap, kleding, computers, etc, wij pakken alles aan en onze deskundige vrijwilligers doen hun uiterste best alles weer te repareren.
Gezellig een drankje en een hapje aan de bar hoort er natuurlijk ook bij!

Zien we u ook bij het volgende repair Café?!

Iedere derde zaterdag van de maand is het Repair Café Northgo geopend in de Schietvereniging Blijf Voor 't Land, Johanna van Hoornstraat 8 in Noordwijk (tegenover het politiegebouw).

Op zaterdag 21 juli van 14:00 tot 17:00 zitten onze enthousiaste vrijwilligers voor u klaar.


Tot dan!
21 april 2018

Repair Café Northgo maart 2018 werd druk bezocht en het was weer erg gezellig!

Ook deze maand wisten de Noordwijkers weer te vinden, en hebben we een hoop spullen kunnen repareren. Naast de apparaten die we iedere maand voorbij zien komen worden we soms verrast met bijzondere spullen, deze maand werd een speciaal apparaat door een pedicure aangeboden ter reparatie. En dat is dan toch weer een nieuwe uitdaging voor onze vrijwilligers. De technische mannen hebben ook geprobeerd een B&O televisie ter repareren maar daar was te veel van stuk. De kosten aan onderdelen wordt dan zo hoog dat repareren de moeite niet meer is. Maar soms is het heel simpel zoals een printer die het niet meer doet omdat de cartridge leeg was of een papiertje dat klem zat.


17 februari 2018


Repair Café Northgo februari 2018 gaat de boeken in als druk bezocht en erg gezellig!

Gelukkig weten steeds meer mensen ons iedere derde zaterdag van de maand te vinden, kunnen we een hoop spullen repareren en bieden de gasten spontaan hun hulp aan bij reparaties, en daar doen we het voor 😁. 

Volgende maand doet het Repair Café Northgo mee aan de landelijke actie: NL Doet. 
Meer informatie volgt nog, maar zet het extra Repair Café maar alvast in uw agenda: 

10 maart NL Doet Repair Café Northgo
17 maart Repair Café Northgo 

Op beide data bent u van harte welkom met of zonder kapotte spullen of om een handje mee te helpen in de gezellige accommodatie van Schietvereniging Blijf Voor 't Land. We zijn open van 14:00 tot 17:00 uur.
20 januari 2018


Vandaag was de maandelijkse Repair Café bijeenkomst en wat was het weer gezellig!
We hebben opnieuw vele kapotte spulletjes kunnen repareren. Magnetron, Nespresso’s, (buiten)lampen, broodroosters, naaimachine, houtklover, stereosetje, föhn, etc.

Volgende maand 17 feb is het volgende Repair Café. 
Marcel, Dennis, E
velien, Peter, Pieter, Mark, Ruud, Steven en ik (Susan) zitten dan weer voor u klaar!18 november 2017

Afgelopen zaterdag was het weer gezellig druk bij het Repair Café Northgo. Wij zijn er blij mee dat steeds meer Noordwijkers ons weten te vinden. Ook met de nieuwe vrijwilligers zijn wij reuze blij en als u ook wilt komen helpen bent u van harte welkom. 

Hoe fijn is het dat wij elkaar in Noordwijk kunnen helpen. Kapotte spulletjes die mensen toch dierbaar zijn kunnen vaak gerepareerd worden. Het oude radiootje van vader maakt weer geluid en brengt herinneringen naar boven van het samen vissen, het lampje van moeders nachtkastje dat ‘s avonds nu weer een lichtje schijnt...

Maar we zien ook een hoop ‘nieuwe’ dingen, die net 2 á 3 jaar oud zijn. Winkeliers zeggen gooi maar weg en koop een nieuwe, de verzendkosten voor de reparatie zijn soms al hoger dan de kosten van een nieuw apparaat. 
Slecht voor het milieu en slecht voor de portemonnee! 
Onze deskundige vrijwilligers gaan iedere uitdaging aan en doen iedere maand weer hun best alles kosteloos te repareren. 

Zien we u ook zaterdag 16 dec. bij het volgende Repair Café?

Iedere derde zaterdag van de maand van 14:00 tot 17:00 aan de Johanna van Hoornstraat 8 in Noordwijk.


21 oktober 2017

Afgelopen zaterdag was er weer een Repair Café Northgo en het was gezellig druk. 
Met zijn allen hebben we ons best gedaan zo veel mogelijk spulletjes te repareren. 
We willen graag iedereen bedanken die ons (weer) heeft weten te vinden. 
Het was erg gezellig en we hebben een hoop leuke mensen leren kennen en voor nieuwe uitdagingen gestaan. Super!19 augustus 2017


Zaterdag 19 augustus was er weer een Repair Café Northgo en ondanks dat het de vakantieperiode is was het toch gezellig druk.
Fantastisch dat u ons steeds vaker weet te vinden! 

Onze vrijwilligers doen hun best al uw kapotte spullen te repareren. Weggooien is vaak niet nodig en door producten een tweede kans te geven bespaart u op uw portemonnee en het milieu. 

Iedere derde zaterdag van de maand kunt u ons van 14:00 tot 17:00 vinden in de gezellige accommodatie van de Schietvereniging Blijf Voor 't Land. De Schietvereniging is gevestigd aan de Johanna van Hoornstraat 8 in Noordwijk. Dit is tegenover het politie bureau.

Zien wij u ook de volgende keer op zaterdag 16 september?! Ook als u niets te repareren heeft bent u van harte welkom, het is bij ons altijd gezellig en de koffie en thee staan klaar.


17 juni 2017

Samen kapotte spullen maken in de gezellige accommodatie van de Schietvereniging Blijft Voor 't Land! Want weggooien is zonde. 
Afgelopen zaterdag hebben we weer ons best gedaan om zo veel mogelijk spulletjes te repareren.
Goed voor het milieu en zeker ook voor de portemonnee.

Kapotte waterkokers, koffiezetapparaten, elektrisch gereedschap, kleding, computers, etc, wij pakken alles aan en onze deskundige vrijwilligers doen hun uiterste best alles weer te repareren.
Gezellig een drankje en een hapje aan de bar hoort er natuurlijk ook bij!

Zien we u ook bij het volgende repair Café?!

Iedere derde zaterdag van de maand is het Repair Café Northgo geopend in de Schietvereniging Blijf Voor 't Land, Johanna van Hoornstraat 8 in Noordwijk (tegenover het politiegebouw).
Op zaterdag 15 juli van 14:00 tot 17:00 zitten onze enthousiaste vrijwilligers voor u klaar.20 mei 2017

Afgelopen zaterdag was het weer een klein feestje.

We hebben een aantal apparaten gratis kunnen maken en de mensen gingen tevreden naar huis. En daar doen we het voor!

Soms is het een pittige klus en moet alles opengemaakt worden, soms is het simpel en binnen een minuut klaar.

Maar wat het ook is, wij gaan er voor!

Het volgende Repair Café Northgo is op 17 juni 2017 van 14:00 tot 17:00 in de gezellige accommodatie van de Schietvereniging Blijf Voor 't Land.

Zet het alvast in de agenda!15 april 2017

Repair Café Northgo, zaterdag 15 april was het weer een gezellige drukte!
Een hoop buurbewoners hebben ons weer weten te vinden en een flink aantal spulletjes zijn 'gered' van de prullenbak.

Het gaat soms niet alleen om de reparatie, maar ook om een stukje belevenis.

Hoe leuk is het niet om te zien dat een oud houten speelgoed aapje met een beetje creativiteit weer opgelapt wordt door onze 'poppendokter' Peter. En zo een jeugdherinnering nieuw leven in blazen.

Of om te zien hoe een oude autoradio in een net zo'n oude auto toch weer muziek produceert. Dat maakt de reis naar Spanje en Portugal toch een heel stuk vrolijker.

Zien we u ook bij het volgende Repair Café? 
Wij vinden het ook gezellig als u even langskomt om een kopje koffie of thee met te drinken.

20 mei, van 14:00 tot 17:00 staan onze vrijwilligers weer voor u klaar in de gezellige accommodatie van de Schietvereniging Blijf Voor 't Land. Johanna van Hoornstraat 8 in Noordwijk. U vind ons op het parkeer terrein tegenover het politiebureau.18 maart 2017

Zaterdag 18 maart was er weer een gezellige bijeenkomst van het Repair Café Northgo. 

Soms is een reparatie eenvoudig en is het genoeg om een contactpuntje een beetje te verbuigen. 

Soms is een reparatie helemaal niet nodig en is een uitleg hoe met een apparaat omgegaan moet worden voldoende. 

Soms zijn we met twee man bezig om één apparaat uitelkaar te krijgen en te repareren. 

Sommige apparaten zijn lastig uit elkaar te halen. En omdat we het graag voorzichtig doen is een paar extra handen dan zeer welkom. 

Maar wat het ook is, ons team van vrijwilligers staat iedere derde zaterdag van de maand voor u klaar. Met gereedschap en een pot lekkere verse koffie!18 februari 2017

Afgelopen zaterdag hebben we gelukkig weer een aantal Noordwijkers blij gemaakt door hun kapotte spulletjes te repareren. 

Soms was het een hoop gepriegel, maar met veel geduld en wijsheid hebben we een aantal apparaten toch weer aan de praat gekregen. Voordat je een apparaat opengeschoeft hebt ben je af en toe al een hoop tijd kwijt. 

Bijvoorbeeld een JBL speaker die op de grond was gevallen. Van binnen was er iets op de printplaat afgebroken, maar voordat dat weer vast gesoldeerd kon worden moesten eerst heel veel hele kleine schroefjes los geschroefd worden. 
Gelukkig kwam er na afloop weer een prachtig geluid uit!

Namens Mariam wil ik iedereen er graag op wijzen dat zij graag kleding voor u versteld of repareert. En ook met gordijnen heeft zijn veel ervaring, neem ze gerust mee naar het volgende Repair Café op 18 maart a.s.17 januari 2017

Zaterdag 21 januari 2017 was het eerste Repair Café Northgo van het nieuwe jaar en het was wederom gezellig druk.
Buurtgenoten weten ons steeds beter te vinden en brengen van alles en nog wat langs om dit samen met onze deskundige vrijwilligers te repareren. En ook om gezellig een bakkie te doen.

We hebben voor het eerst een elektrische golf trolley en een boksbal gerepareerd. Ook de 'vertrouwde' kapotte Senseo's, strijkijzers, stofzuigers, cd/dvd/vhs/platen-spelers, computers, lampen, elektrisch gereedschap, fotolijstjes, etc. werden weer volop meegenomen. 

Sommige reparaties zijn ingewikkeld en vergen wat meer tijd, maar het kan soms zo simpel zijn als een lampje vervangen of een draadbreuk herstellen. 
En met dank aan Peter hebben we nu een handleiding voor de reparatie van Senseo koffiezetapparaten, super!

Zien wij u volgende maand ook? Met en zonder kapotte spullen of om de Schiet Vereniging eens van binnen te bekijken bent u van harte welkom.

Op 18 februai a.s. is het volgende Repair Café Northgo.
We zijn geopend van 14:00 tot 17:00 in de gezellige accommodatie van Schiet Vereniging Blijf Voor 't Land.
Johanna van Hoornstraat 8 in Noordwijk. 

De Northgohal is gesloopt maar wij zijn er nog :-)

Susan
susan@repaircafenorthgo.nl17 december 2016

Bijna kerst! Dat was het ook gisteren bij het Repair Café Northgo.
Het was weer een gezellige drukte en we hebben een groot deel van de aangeboden apparaten kunnen repareren.

Veel stofzuigers deze keer, een Senseo, elektrische typemachine, stoom strijkijzer, naaimachine van 90 jaar oud, elektrische koffie molen, lampen, wekker, broodrooster, tondeuse, en natuurlijk kerstlampjes en andere kerstspulletjes. Een dame kwam twee tassen brengen met verlengsnoeren en andere kabels om te gebruiken bij de reparaties. Dit is altijd zeer welkom.

Het Repair Café Northgo wil graag de Schietvereniging Blijf Voor 't Land heel erg bedanken voor het ter beschikking stellen van hun gezellige bar in 2016, wat fijn dat we er in 2017 ook weer iedere derde zaterdag van de maand gebruik van mogen maken, super!

Zonder vrijwilligers kan het Repair Café natuurlijk helemaal niets, daarom wil ik alle vrijwilligers enorm bedanken voor hun geweldige inzet: Marcel, Mark, Marijam, Yahya, Peter en Peter heel erg bedankt!

En een speciaal bedankje voor de zoon van Marcel, hoewel hij slechts een paar dagen in Nederland is, is hij toch naar het Repair Café gekomen en heeft meegeholpen als vrijwilliger. Helemaal top Steff en succes met al je plannen in Frankrijk!

Wij wensen u hele fijne feestdagen, een gezellige jaarwisseling en tot in het nieuwe jaar op 21 januari!

RC-team

19 november 2016

Afgelopen zaterdag 19 november was het weer gezellig druk en het aanbod was zeer divers.
Oude platenspelers, videorecorders, DVD-speler, tosti-apparaat, verschillende lampen, speelgoed, koptelefoon, magnetrons, pepermolen, cassetterecorder, printer, strijkijzer, waterkoker, koffiezet apparaat, koffiemolen,....

Blijkbaar hebben we met zijn allen een hoop spulletjes in huis die het niet meer doen en weten steeds meer mensen de weg naar het Repair Café te vinden.
Daar zijn we blij mee, de komende weken zijn weer dure weken en je kan je geld maar 1x uitgeven.

Onze vrijwilligers doen hun best om zoveel mogelijk dingen gratis te repareren. Meestal lukt het, maar soms is bijvoorbeeld een motortje doorgebrand en dan is het de moeite vaak niet om dat te vervangen.
Het komt ook heel af en toe voor dat we niet het juiste gereedschap hebben, dus als u nog 'bijzondere' schroevendraaiers of ander gereedschap over heeft, het is van harte welkom!

Het volgende Repair Café Northgo is op 17 december a.s., zien we u dan ook ook?
Ook als u geen spulletjes heeft die gerepareerd moeten worden ben u van harte welkom voor een drankje en een gezellig praatje. Locatie: in de gezellige bar vade Schiet Vereniging Blijf Voor 't Land.


15 oktober 2016

Afgelopen zaterdag was er weer een Repair Café in de Schiet Vereniging Blijf Voor 't Land. Het was weer reuze gezellig.

Schous Tweewielers uit Haarlem heeft nieuw gereedschap en andere spulletjes die van pas komen gedoneerd en daar zijn we super blij mee, dank je Dave!

We hebben het direct kunnen gebruiken om o.a een kookplaat, wekker radio, boormachine, Senseo en een waterkoker te kunnen repareren voor zover dat nog kon. Helaas maken fabrikanten hun producten soms zo dat je ze niet open kan krijgen, dan rest er niets anders dan het toch maar weg te gooien. Slecht voor het milieu en je portemonnee. Maar als het enigszins lukt weten onze deskundige vrijwilligers wel raad met uw kapotte spulletjes.

Het volgende Repair Café Northgo is op zaterdag 19 november van 14:00 tot 17:00 uur.

Locatie: Schiet Vereniging Blijf Voor 't Land, Johanna van Hoornstraat 8 in Noordwijk.

De Northgo-hal zal dan wel al gesloopt zijn maar het pand van de Schietvereniging blijft staan!

Tot 19 november!17 september 2016

Het was weer erg gezellig gisteren en we hebben een aantal mensen blij kunnen maken met de reparatie van hun spulletjes.

Soms is het iets heel simpels. Een dame kwam met haar videorecorder langs, als ze er een videoband in deed kwam deze steeds terug. Ze had nog een hoop oude video banden van haar echtgenoot en zou ze graag nog een keertje zien. Na het open schroeven van het apparaat was het probleem al snel
duidelijk. Er lag een waxinelichtje in! Waarschijnlijk door één van de kleinkinderen er in gestopt.

We komen ook regelmatig elektrische apparaten tegen die het niet meer doen vanwege een draadbreuk. Zo heeft Marcel gisteren en boormachine kunnen repareren door het snoer een stukje in te korten. Ook losse contactjes is een veel voorkomend probleem. Gelukkig is dit vaak eenvoudig op te lossen. Het favoriete speelgoedtreintje van een jonge bezoeker was snel gemaakt door Peter.

Soms missen we het juiste gereedschap, als u gereedschap 'dubbel' heeft of als u het niet meer gebruikt dan zijn wij er heel erg blij mee. Wilt u een keer een blik werpen in uw gereedschapskist?

Tot het volgende Repair Café Northgo op zaterdag 15 oktober in de Schietvereniging Blijf Voor 't Land. Johanna van Hoornstraat 8 in Noordwijk. (Achter de Northgohal)20 augustus 2016

Repair Café Northgo 20 aug. 2016.
We hebben weer een hoop kunnen repareren en mensen blij gemaakt. CD/DVD spelers, trage computers, een radio, koffiezetapparaten, waterkokers, stofzuigers en een pop waar de arm steeds los van liet, veel daarvan hebben onze deskundige vrijwilligers weer kunnen herstellen.
En soms moesten we meedelen dat een apparaat helaas niet meer te maken was. Zoals een fax apparaat en een auto-radio, we hebben van alles geprobeerd maar het mocht niet baten. Maar ook de kennis dat iets niet meer te repareren is, kan soms toch goed zijn om te weten.

Een 50 jaar oude vlees snijmachine kon nog wel gerepareerd worden met een nieuw snoertje en dat moest natuurlijk uitgetest worden.

Iedereen enorm bedankt voor de komst, de gezelligheid en de bijdrage aan ons Repair Café. En uiteraard ook de vrijwilligers en de Schietvereniging Blijf Voor 't Land, heel erg bedankt, zonder jullie is het allemaal niet mogelijk.

Tot 17 september! 

16 juli 2016

Het Repair Café Northgo is: samen kapotte spullen maken, ontmoeten en inspiratie opdoen, gezelligheid en deskundig advies.
Dat was ook weer de boodschap van afgelopen zaterdag 16 juli.
Hoewel het rustig was vanwege de vakantie, hebben we toch weer een aantal spulletjes kunnen repareren. Soms is het simpel, een waterkoker goed ontkalken, een nieuw lampje in een lamp die het niet mee doet of een knopje van een hakmachine dat net even wat beter ingedrukt moet worden.

En soms is het wat ingewikkelder, wat het meteen een leuke uitdaging maakt.
Een dame bracht haar speaker die al drie jaar stil in de woonkamer stond langs.  
Wat een prachtig geluid kwam daar toch weer uit nadat onze deskundigen hem onder handen hadden genomen.  Ze was er erg blij mee en volgende keer komt ze met een laptop op leeftijd die erg traag is geworden. Mark verwacht dat hij daar best nog wel wat verbetering in kan brengen zodat hij nog een poosje mee kan.

Zien we u ook op 20 augustus?

 

19 juni 2016

Het Repair Café Nortgho gaat in de zomer maanden gewoon door.
Ook op 16 juli en 20 augustus bent u van harte welkom met uw kapotte spulletjes en voor de gezelligheid.

Wie weet kunnen we ook uw apparaten repareren zoals we dat op 19 juni j.l. ook hebben gedaan.
Er is weer van alles meegenomen naar het Repair Café, o.a. een navigatie apparaat, cassette spelers, printer en een hogedrukreiniger. Voor een dame op leeftijd hebben we een heel mooi houten dienblad kunnen herstellen. En voor de wat jongere generatie heeft Marcel een Hooverboard weer aan de praat gekregen.
Daarnaast was het heel erg gezellig aan de bar met koffie, thee of een ander drankje en zelf gebakken brownies.

We zijn er erg blij mee dat de Schietvereniging Blijf Voor 't Land zijn ruimte beschikbaar stelt voor ons. Een aantal Repair Café bezoekers hebben inmiddels interesse getoond in het handboogschieten en de schietsport.
Heeft u ook interesse in het Repair Café gekregen of bent u benieuwd naar de schietvereniging? Kom dan de volgende keer gezellig langs.

Tot ziens op 16 juli!


21 mei 2016


Afgelopen zaterdag 21 mei was het weer gezellig druk. Gelukkig weten steeds meer mensen het Repair Café Northgo te vinden met hun kapotte spulletjes of gewoon voor een drankje en de gezelligheid. Er is weer van alles gerepareerd: een uitgescheurde ovenwant, een naaimachine die niet deed wat ie moest doen, een strijkapparaat, cd-spelers, radio's, boormachine, een airco, een toetsenbord van een computer, een dynamo en fietsbel, een fietsketting werd vervangen, etc...

Voor sommigen apparaten zoals een cassetterecorder waren nieuwe onderdelen nodig. De eigenaren gaan daarnaar opzoek zodat ze tijdens het volgende Repair Café vervangen kunnen worden.
Helaas zien we ook dat fabrikanten sommige apparaten bijna uit één stuk maken waardoor ze niet te openen en dus niet te repareren zijn. Hierdoor waren een staafmixer en een hogedrukreiniger niet te repareren. Yahyah heeft de hogedrukreiniger mee naar huis genomen en gaat toch nog een poging wagen, wie weet lukt het alsnog.

We hebben er ook een nieuwe vrijwilliger erbij, Peter (nog eentje 😉) heeft twee rechter handen en is van mening dat met een beetje logisch en praktisch nadenken er best nog veel gerepareerd kan worden. Weggooien kan altijd nog. Welkom bij ons team Peter.

Op 11 juni staan wij met een kraam samen met de Schietvereniging Blijf Voor 't Land op de braderie in de Kerkstraat. Heeft u vragen, ideeën of tips dan zien we u daar graag!

Tot de volgende Repair Café Northgo bijeenkomst op zaterdag 18 juni a.s., zet het alvast in de agenda.

Marcel, Mark, Maryam, Yahyah, Peter, Peter, Dennis en Susan, het Repair Café Northgo vrijwilligers team.


16 april 2016

Afgelopen 16 april was er weer een Repair Café Northgo.

Het was wat rustiger dan anders maar desalniettemin hebben we toch weer een aantal dingen van buurtgenoten kunnen repareren.

Een nylon aantrek hulp voor steunkousen was op de naad gescheurd en een zak van een winterjas was uitgescheurd. Maryam heeft beide gelukkig kunnen repareren, want als ik het goed begrepen heb komt er toch nog weer een koude periode aan.

We hebben ook een nieuwe vrijwilliger gevonden voor de bijeenkomsten, Peter, een technische man met twee rechter handen. Die handen heeft hij samen met Yahya meteen in kunnen zetten om een stofzuiger en kruimeldief weer aan de praat te krijgen.
Soms is het echter veiliger om een apparaat toch weg te doen, dat zullen onze vrijwilligers u dan ook vertellen.

Het was weer erg gezellig en we gaan ons weer voorbereiden op de volgende Repair Café bijeenkomst. Er is ook contact gezocht met WSN om te bekijken of we ook een keer een Repair Café in het Trefpunt of in De Wieken te organiseren. We houden u op de hoogte daarvan.

Tot 21 mei!

Een mooi cadeau van een bijzonder gast

Via deze weg willen wij dhr. J. Brandenburg enorm bedanken voor de mooi ingelijste foto van de leden van de Landstorm gemaakt in 1912. Zijn vader staat ook op de foto en we vinden het fantastisch dat dhr Brandenburg deze wilde schenken aan de schietvereniging.

Het is u misschien niet bekend maar de initiatiefnemers van de oprichting van de schietvereniging Blijf Voor ´t Land waren de voormalige leden van de Bijzondere Vrijwillige Landstorm (BVL). De BVL werd tijdens de bezetting in 1940 opgeheven maar na
de oorlog werd de draad weer opgepakt. Niet meer onder de naam Landstorm maar men wilde wel de letters BVL blijven gebruiken, vandaar de naam: ‘Blijf Voor ´t Land’.

 


19 maart 2016

Tijdens de laatste Repair Café bijeenkomst hebben onze handige vrijwilligers weer wat buurtgenoten kunnen helpen met hun niet werkende spulletjes.
Er zijn weer nieuwe contacten opgedaan en we hebben gezellig met zijn alle een kopje koffie of thee gedronken. 


Zo kregen we onder andere een kruimeldief weer aan de praat, net als een stofzuiger, maar deze knetterde en er kwam rook uit dus de eigenaresse werd geadviseerd hem toch maar weg te doen.
De bediening van een elektrisch bed die niet meer werkte werd op nieuw gesoldeerd waardoor het bed weer prima in alle standen te zetten is.
Voor sommige (wat oudere) buurtgenoten is het soms lastig om hun mobiele telefoon goed in te stellen. Ook hiermee hebben wij een meneer kunnen helpen. Heeft u ook moeite met het instellen van uw mobiele telefoon? Kom gerust langs, wij helpen u graag.

Het Repair Café is iedere derde zaterdag van de maand open van 14:00 tot 17:00 in de locatie van de Schietvereniging Blijf Voor 't Land. Johanna van Hoornstraat 8 in Noordwijk. (Nortghohal)

Tot de volgende bijeenkomst op 16 april 2016!

Susan


20 februari 2016

Zaterdag 20 februari is er weer een bijeenkomst van het Repair Café Northgo, u komt toch ook?! Koffie en thee staat klaar en wij hebben er zin in.


21 november 2015

Zaterdag 21 november was de derde bijeenkomst van het Repair Café Northgo en het was iets rustiger dan de vorige keren maar zeker niet minder gezellig!

Een aantal vrijwilligers konden helaas niet aanwezig zijn, maar gelukkig heeft Marc nog een paar mensen kunnen helpen met vast gelopen laptops en andere kleine technische probleempjes. Hij is stiekem toch technischer dan hij dacht.

De volgende keer is iedereen weer van de partij en zitten we klaar  voor al uw kapotte spulletjes en de verhalen achter de apparaten.

Zo was er deze keer een oudere dame met kerstverlichting op een trapje, deze was nog van haar moeder die helaas al weer een aantal jaren geleden overleden is. Gelukkig hebben we het kunnen repareren en is 'mama' er toch een beetje bij deze kerst.

Zien we u ook de volgende keer?
19 december van 14 tot 17 uur, Johanna van Hoornstraat 8 (locatie van de schietvereniging SVBV'tL)

Groetjes,

Susan


17 oktober 2015

Zaterdag 17 oktober was de tweede bijeenkomst van het Repair Café Northgo en het was weer erg gezellig! Ook deze keer kwamen veel mensen met een kapot Senseo apparaat. Blijkbaar gaan die na twee á drie jaar al kapot. Lekkage, halve 'bakkies', verstopte slangetjes, etc maar gelukkig is onze 'Senseo-fluisteraar' Marcel erg handig in het repareren van deze apparaten.

Verder zagen we ook een lamp, grillapparaat, rugzak, koperen theepot met een losse tuit, Nintendo DS, trage computer, etc... voorbijkomen. Veel mensen hebben we kunnen helpen. Helaas hebben we niet alles kunnen repareren, hopelijk hebben we die mensen wel met advies verder op weg geholpen.

Zien we u ook de volgende keer?
21 november van 14 tot 17 uur, Johanna van Hoornstraat 8 (locatie van de schietvereniging SVBV'tL)

Groetjes,

Susan


19 September 2015

Zaterdag 19 september was de allereerste bijeenkomst van het Repair Café Northgo en het was een groot succes!

Na een aanmoedigende opening door de wethouders mw. Fles en dhr. Salman kon het repareren van start gaan.

Koffiezetapparaten, waterkokers, fietsen, een cd-speler, pick-up, een viewmaster, schuurmachine en kleding om te herstellen. Het aanbod was divers en gelukkig hebben we samen met elkaar veel kunnen repareren.

Bij deze wil ik de vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Zonder jullie was het niet gelukt!
En uiteraard zijn we heel erg blij met de Schiet Vereniging Blijf voor 't Land die zijn prachtige ruimte en bar beschikbaar stelden. Super!

Tot de volgende keer op 17 oktober van 14:00 tot 17:00.